15:30

Hovslätts IK 1

Referat

Referat: Jönköpings IK 2 - Hovslätts IK 1

Sista matchen i serie Röd 2 borta mot JIK. Förutsättningar innan match var att oavgjort räckte för serieseger även i denna serie (Röd 3 har vi ju redan vunnit). Och vilken match det blev!

Vi har dock haft svårt mot dessa genom åren, tror väl att vi vann första matchen mot dem (kan det vara fyra år sedan?). Efter det har vi bara förluster mot dem när vi stött på dem. De är riktigt duktiga helt enkelt och de senaste åren har det märkts att de vuxit ordentligt och blivit större, längre och snabbare.

Vi kände innan att detta skulle bli tufft, men vi tog ledningen med 1-0 efter tre minuter. Efter detta vände JIK och gjorde 3 mål på 1 minut! Här kändes det riktigt tufft och vi trodde väl de skulle köra över oss. Förutsättningarna nu var att JIK måste vinna med 14 mål över oss, för att de skulle vinna serien. Detta eftersom Vimmerby hade vunnit mot Tenhult med 8-3 tidigare på dagen. Dock kändes detta (1-3) inte helt rättvist i detta läge. Här stod matchen och vägde och desto bättre för oss reducerade vi till 2-3 innan paus.

I detta läge gled hela Vimmerbys lag in på läktaren och vilka hejade de på, givetvis JIK (om de inte slog oss med 14 mål, alltså). Vimmerby hade ju valt att vara kvar i ”stan” efter deras match i Tenhult.

Vilka vändningar period två innehöll, vi gör två snabba mål fram till ledning 4-3 (kanske inte helt rättvist, men ändå). Här fick vi ju tillbaka det missflyt vi hade i mitten på första perioden. Men lika snabbt som vi gjorde två snabba, så gjorde även JIK detta och helt plötsligt ledde de med 4-5. Återigen får vi en viktig kvittering fram till 5-5 inför sista perioden.

Nu måste alltså (i sista perioden) JIK vinna med 14 mål för att vinna serien, vilket de givetvis inser att de inte kommer göra. Därför var det så skönt att vi efter ca två minuter gör 6-5 (vi vinner serien vid oavgjort). Efter detta kontrollerar vi faktiskt matchen, JIK har inge större chanser, dock ivrigt påhejade av den stora Vimmerbyklacken. Det känns lugnt helt enkelt. Därför känns JIKs kvittering till 6-6 efter 11:24 ganska orättvis, det var ju ingen målchans egentligen. Sedan gör ju givetvis JIK 7-6 också efter 13:00 och stort jubel (från Vimmerby) utbröt på läktaren. Nu forcerar vi framåt och tar ut målvakten, vi hjälps även av att de drabbas av utvisningar. Men vi lyckas aldrig att kvittera. Matchen slutar alltså 6-7 (2-3,3-2,1-2) till JIK, innebandy när det är som bäst! (fast vi var det förlorande laget, kanske även JIK?)

Sammanfattningsvis var det en kanonmatch som svängde fram och tillbaka och vinnarna fanns på läktaren, Vimmerby IBK!! Grattis till seriesegern! (om inte Gränna vinner imorgon med 35 mål). Då fattar ni hur jämnt det är i denna serie. Troligtvis slutar det på fyra lag med 44 poäng och vår målskillnad räcker inte till för att vinna serien. Vi kommer sluta antingen 3:a eller 4:a i denna serie.

Riktigt bra gjort ändå, eftersom vi är ett år yngre än dessa övriga grymma lag!